spiegelen met honden

versie: december 2021

Nieuw bij de BM-Academie: met behulp van Onyx komen tot meer ontspanning en contact. We werken van hieruit aan ontspanning, contact maken, zelfvertrouwen en/of zelfinzicht. Dat is de basis voor leren en ontwikkelen.

Honden communiceren door middel van houding, gedrag en energie. Zij reageren op signalen die wij mensen aan hen geven. In hun reactie laten zij zien wat het effect van deze signalen op hen is. Zij 'spiegelen' ons hiermee. Als wij in die spiegel willen kijken, kunnen wij hier veel van leren. 

Spiegelen met honden gaat ook over ervaringsleren. De reacties van Onyx zijn aanleiding om aan de slag te gaan met ontwikkelpunten van het kind/de jongere. De reactie van Onyx is puur en eerlijk, zij oordeelt niet. Op deze manier ontstaat er een omgeving om te kunnen groeien.

In sommige gevallen is Onyx alleen aanwezig bij de begeleiding. Het is ook mogelijk om te wandelen of te spelen met haar. Ook kunnen we aan de slag gaan met het uitvoeren van opdrachten. 

Wij werken op maat en zullen na een intake in afstemming met het kind/de jongere en de ouders/verzorgers een plan van aanpak maken. We gaan uit van 5 sessies van 50 minuten.

Tarief: intake gratis, 5 sessies €300 (exclusief btw)